Tuskóból tűzifa.

A múlthéten, megcsináltam az első posztot, azzal a fényképpel amin az arcom van, meglepően sok reakció érkezett rá, ami most motivál hogy csinálja következő bejegyzéseket is.

Szóval ez elmúlt héten voltam darálni Pest megyében egy helyen ahol a bicikli út építésekor kiszedett tuskókat összegyűjtötték egy telepre, ahová én mentem a darálóval, ledarálni.

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_5499-scaled.jpg

A tuskókat nagyon szépen előkészítették, levolt rázva róluk a föld és az eső is mosta őket egy darabig, a gépes srác pedig nagyon ügyesen rakta a lehető legkevesebb földdel. Eleinte egyből pótkocsiba daráltuk, de a daráló túl gyors volt és nagyon hamar megteltek a pótkocsik ezért utána már a földre lett engedve és onnan rakták fel a pótkocsira másik géppel.

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_5486-scaled.jpg

A megrendelő és a traktoros srácok is azt mondták, fűteni fognak vele, kiválogatják a nagyobb darabokat ami rengeteg van benni, hiszen az én darálóm egy előtörő amin 20-30cm-es darabokat csinál tehát tökéletes a kazánban.

Még esetleg annyival lehetet volna megkönnyíteni a fűtő emberkék dolgát, hogy egy dobrostával kirostáljuk az anyagból a 10 vagy 12cm alatti részt és akkor csak az került volna a kazánhoz szállításra amivel „tűzifa” méretű. Én régebben csináltam ezt, daráltuk, rostáltuk a tuskókat utána csomagoltuk hálózógéppel és árultuk.

Csináltam egy pár videót is amiket feltöltöttem a Youtube-ra

2 Thoughts to “Tuskóból tűzifa.”

  1. Molnár Rozália

    Szia érdekel, hogy mennyibe kerül? Az átszitálás után, a nagyját kazánba, a port kertbe komposztnak nagyon jó lenne.

    1. Helló,

      Bocsánat, hogy ilyen sokára válaszolok, én csak bérbe csináltam nekik a darálást. Megkérdeztem ők nem adnak el belőle, mert elhasználják.

      Üdv
      Zalán

Leave a Comment